كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman). (Surah Ali `Imran: 110)

Friday, November 19, 2010

TAHNIAH PASTI EHSAN, RAPAT SETIA

SETINGG-TINGGI UCAPAN TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PASTI AL EHSAN, RAPAT SETIA (MEWAKILI PASTI GOPENG) KERANA BERJAYA MENJADI JOHAN IHTIFAL PERINGKAT NEGERI PERAK 2010 DALAM ACARA NASYID DAN PUISI.BARU-BARU INI YANG DIADAKAN DI KAMPAR, PERAK. TIDAK LUPA JUGA TAHNIAH DI ATAS PENGORBANAN YANG TINGGI DIBERIKAN OLEH GURU-GURU PASTI DAN PARA PENGGERAK PASTI.


SEMOGA PASTI AKAN TERUS MENJADI SEBUAH INSTITUSI PENDDIKAN PRA SEKOLAH YANG BERJAYA DALAM USAHA MENTARBIYYAH DAN MENDIDIK GENERASI MUDA SETERUSNYA MELAHIRKAN INSAN YANG BERILMU, BERTAQWA DAN BERAMAL SOLEH, INSYAALLAH.gani Johan dalam acara Nasyid dan Puisi peringkat Negeri. Semoga pasti terus menjadi pilihan masyarakat dan menjadi pusat penjanaan generasi Al Quran yang unggul.

No comments:

Post a Comment