كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman). (Surah Ali `Imran: 110)

Saturday, July 25, 2009

Siasatlah dengan adil & saksama


Pertama dan kedua adalah gambar mayat Teoh Beng Hock yang ditemui bersebelahan pejabat SPRM di Shah Alam.

Yang ketiga adalah gambar mayat seorang pelajar Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Gambar ketiga daripada blog Caker Ayam Atos. Menurut laporan Bernama, Mohd Khalis Zulkifli Rahman terjatuh dari tingkat 4 bangunan asrama tersebut. Bukan bermaksud apa-apa hanya sekadar perbandingan keadaan mayat setelah terjatuh daripada bangunan tinggi...

Apakah perbezaan ketara dalam kedua-dua gambar di atas?

Sebagai maklumat tambahan, Teo Beng Hock laporan media jatuh dari tingkat 14 (pejabat SPRM Selangor) ke tingkat 5 bangunan Plaza Masalam. Maknanya, beliau jatuh setinggi 9 tingkat ketinggian bangunan.

Kalau selepas serangan 9/11 di New York ramai yang menulis analisa berdasarkan gambar-gambar dan video kejadian, tak tau lah kalau ada di kalangan anda yang mampu menganalisa perkara ini berdasarkan kedua-dua gambar di atas.


Lagu mana seluar Teoh boleh terkoyak sampai lagu tu? Hairannya..kenapa tidak kelihatan darah yang kalau dari segi sains sepatutnya banyak ..penuh di atas lantai.... Zaman sekarang ni pelajar sekolahpun mampu berfikir dan mempersoalkan benda-benda macam ni..takkanlah mereka yang profesional dan pakar serta pihak berkuasa tak pelik???


Apa-apapun rakyat Malaysia berharap kepada keadilan dan ketelusan daripada kerajaan Malaysia yang telah dipilih oleh majoriti rakyat Malaysia...

No comments:

Post a Comment