كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman). (Surah Ali `Imran: 110)

Wednesday, July 8, 2009

Walau letih...USRAH TETAP BERJALAN..

Alhamdulillah..baru je abis usrah dengan anak-anak usrah (SOLAT ISYA' JAMAAH, terus mula usrah sampai kul 11.00 malam)..bebudak medik..seronok usrah ngan depa ni sebab depa walaupun sibuk sebagai student...medik pulak tu...tapi istiqamah dan komited ngan jamaah dan tarbiyyah...

Terlupa rasa letih badan bila usrah...maklumlah dah lah mengajar kelas pagi...petang sambung tusyen....balik rumah bersih rumah, masak...dah malam..terus usrah tak dan nak melabuhkan diri...tapi itulah perjuangan..moga-moga Allah memberikan saya kekuatan di dalam kerja-kerja Islam dan semoga amalan soleh ini sampai kepada kedua-dua ibubapaku.

InsyaAllah Jumaat ni usrah bersama muslimat cawangan...jangan lupa ye kawan-kawan..kita bincang Hadis..minggu lepas tertangguh.....JUMPA LAGI.

SIRU 'ALA BARAKATILLAH.

No comments:

Post a Comment