كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman). (Surah Ali `Imran: 110)

Tuesday, June 9, 2009

PEMBUNUHAN KEJAM UMAT ISLAM DI NARATHIWAT

DMP KAWASAN GOPENG MENGUTUK SEKERAS-KERASNYA PEMBUNUHAN KEJAM DAN TIDAK BERTAMADUN KE ATAS UMAT ISLAM DI NARATHIWAT YANG SEDANG MELAKUKAN SOLAT BERJAMAAH DI MASJID.

PERBUATAN INI MERUPAKAN KEBIADAPAN TERHADAP ORANG-ORANG ISLAM TIDAK BERDOSA DAN TIDAK BERSENJATA YANG SEDANG MENGERJAKAN IBADAT.

INI JUGA MERUPAKAN RENTETAN PERISTIWA KEJAM YANG DITIMPAKAN KE ATAS UMAT MELAYU MUSLIM THAILAND SEJAK MEREKA DIJAJAH OLEH ORANG-ORANG SIAM BERAGAMA BUDDHA KIRA-KIRA 350 TAHUN YANG LEPAS.

OLEH ITU SEBAGAI UMAT ISLAM YANG BERSAUDARA SEAKIDAH DAN SEDARAH SEWAJARNYA KITA MEMBANTU SAUDARA-SAUDARA KITA DENGAN CARA-CARA BERIKUT:
1. HANTARKAN DOA KITA KEPADA MEREKA KERANA DOA MERUPAKAN SENJATA
MUKMIN.
2. MEMBANTU DARI SEGI KEWANGAN
3. BOIKOT BARANGAN THAILAND (BARANGAN BUKAN MUSLIM)

ALLAHU AKBAR

No comments:

Post a Comment